Bouwen met Delft | Create with Delft

Doe mee aan de eerste workshop op zondag 5 mei vanaf 10:00 uur in het Prinsenkwartier. D.B.S.G. Stylos – de studievereniging van Bouwkunde aan de TU Delft – viert dit jaar haar 125ste verjaardag. Er vinden gedurende het jaar verschillende activiteiten plaats vanwege dit 25ste lustrum.Naast de evenementen die georganiseerd zijn voor bouwkunde- en TU-studenten, […]

bericht geplaatst op : 30 april 2019

Doe mee aan de eerste workshop op zondag 5 mei vanaf 10:00 uur in het Prinsenkwartier.

D.B.S.G. Stylos – de studievereniging van Bouwkunde aan de TU Delft – viert dit jaar haar 125ste verjaardag. Er vinden gedurende het jaar verschillende activiteiten plaats vanwege dit 25ste lustrum.
Naast de evenementen die georganiseerd zijn voor bouwkunde- en TU-studenten, wil Stylos met het project ‘Bouwen Met Delft’ zeven dagen lang haar lustrum vieren met alle inwoners van Delft. Voor ´Bouwen met Delft´ nodigt Stylos de Franse kunstenaar Olivier Grôssetete uit. Olivier Grôssetete is de bedenker van het sociale project ‘The Participative Monumental Construction’. Hiervoor ontwerpt hij grote kartonnen bouwwerken, welke met alleen mankracht in elkaar gezet worden.
Gedurende een week (5 t/m 8 mei) vinden er workshops in de stad plaats, waarbij de benodigde ‘kartonnen dozen’ gemaakt worden. Onder leiding van Olivier en zijn team zal het bouwwerk door ruim 200 deelnemers gebouwd worden op 9 mei naast Station Delft (Tulpenveld). Op 10 mei is er een slotceremonie, waar het bouwwerk feestelijk omver getrokken zal worden.
De stad Delft is rijk aan verschillende inwoners, bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. Het sociale karakter van het project laat de inwoners, met elk een andere achtergrond, samenkomen tijdens de workshopreeks. Door met elkaar de bouwonderdelen te maken, werken ze mee aan het kunstwerk. Zo werken wij samen toe naar het absolute hoogtepunt van de week: het bouwen van het gigantische kartonnen bouwwerk. ‘Bouwen Met Delft’ brengt zo de Delftenaren samen!
Lijkt het je leuk om mee te doen aan een workshop? Meld je aan via: www.stylos.nl/bouwenmetdelft7 Langskomen op 9 en 10 mei kan zonder je aan te melden van te voren.
Hopelijk zien we je terug bij Bouwen Met Delft!
Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/302287424052137/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=LFDINb9HEWA