GEANNULEERD: Beeldtaal Talkshow: de resultaten

Hoe verandert onze beeldtaal door nieuwe technieken?

op 21-11-2017 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Door ziekte komt deze presentatie te vervallen. 

De smartphone met alle emoji’s en apps zijn niet meer weg te denken. En wat te denken van 3d-printen en videomapping? De ontwikkeling van nieuwe materialen gaat razendsnel. Wat betekent dit voor onze communicatie en beeldtaal? Vanavond nemen kunstenaar Lilian Stolk en Zoë Reddy het publiek mee in hun onderzoek.

Lilian Stolk (1986) onderzoekt hoe communiceren verandert in ons digitale bestaan. Met onze smartphones zijn we gaan schrijven met de snelheid en directheid van praten. Het apparaat kan bovendien veel meer dan een boodschap in het alfabet versturen. Het alternatief is zelfs sneller. Zo is een emoji in één tik verstuurd en een foto in een seconde gemaakt.
Stolk focust zich op het beeldender worden van onze taal en doet onderzoek naar emoji. Door haar achtergrond als historicus en kunstenaar bekijkt ze de nieuwe beeldtaal zowel vanuit theoretisch als praktisch perspectief. Als emoji-expert wordt ze regelmatig uitgenodigd om symbolen te duiden. Momenteel schrijft ze een boek over haar emoji-onderzoek. Daarnaast organiseert ze The Hmm, avonden over beeldcultuur, geeft ze workshops en ontwerpt ze eigen digitale stickers.
Kunstenaar en vakdocent Zoë Reddy heeft een interactieve installatie De Beeldtaal Talkshow gemaakt vanuit de vraag: Hoe verandert onze beeldtaal door nieuwe technieken? Het publiek heeft op verschillende wijze deelgenomen aan haar onderzoek; als gast van de talkshow, een kijker online of als deelnemer van een workshop. De resultaten vertaalt zij naar een nieuw werk.

Zoë combineert, als nieuwe media kunstdocent, technologie en wetenschap met beeldende kunst en media. Samen met de ontwikkelingen binnen de technologie ontwikkelen ook de beeldende kunst en media zich in een snel tempo. Als kunstenaar en curator heeft Zoë tot doel de elementen van het onderzoek, experiment en creatie samen te brengen. Zoe maakt video’s, performances, installaties en foto’s die vooral de thema’s van identiteit en media onderzoeken.

Wil je nu vast meedoen aan het onderzoek? Je kunt van 2 t/m 5 november meedoen in de interactieve tentoonstelling in het Prinsenkwartier, of de vragen beantwoorden als reactie op deze youtube link:


Deze activiteit valt onder het thema Kunst & Techniek.


deel op sociale media