Dag van de Architectuur 18-19 juni 2022

Overzicht van activiteiten in Delft

op 18-06-2022 in Delft

Dit jaar wordt de Dag van de Architectuur op 18 en 19 juni 2022 gehouden door het hele land, en Delft doet hier natuurlijk aan mee.
Hieronder een overzicht van een aantal activiteiten om te doen op deze dag:

Schieoevers Safari
De Gemeente Delft organiseert op zaterdag 18 juni samen met partners in Schieoevers de “Schieoevers Safari”. De Schieoevers Safari laat zien wat Schieoevers te bieden heeft. We laten zien wat er nu al gebeurt op het gebied van werken, wonen en recreëren en wat er de komende jaren gaat gebeuren. Ook willen we mensen laten ervaren wat Schieoevers is. Schieoevers is een grote gebiedsontwikkeling in Delft. Het wordt een plek voor wonen, werken en recreatie. Een mooie plek om ook tijdens de Dag van de architectuur te ontdekken. Kom naar Delft en ontdek Schieoevers, MaakStad aan de Schie. Meer info: Schieoevers Safari.

Excursie Collectief Wonen
Collectief wonen is populair! Het delen van woonvoorzieningen wordt steeds meer gezien als de oplossing om meer sociale verbinding te brengen in de grote woningbouwopgave van Nederland. Ook in Delft wordt collectief wonen gezien als een manier om bijvoorbeeld meer informele zorg te organiseren in de nieuwe woongebieden. Op deze dag kun je je aanmelden om een excursie bij te wonen onder begeleiding. Klik hier om aan te melden. Wees snel want er is beperkt plek beschikbaar.

Tentoonstelling Collectief Wonen
Op het Prinsenkwartier op de eerste verdieping is een tentoonstelling over Collectief Wonen te bekijken. In deze tentoonstelling wordt het verleden, heden en toekomst van Collectief Wonen gepresenteerd. De tentoonstelling is tot 11 juli te bezoeken vanaf woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Fiets- en Wandelroute projecten in Delft
Zelf de architectonische projecten bezoeken? Download hier de fiets- en wandelroute die wij vorig jaar hebben uitgebracht. Het boekje bevat verschillende routes door Delft die je kunt bewandelen of fietsen.


deel op sociale media