De openbare ruimte als ontmoetingsplek

inloop 19.30 uur, start 20.00 uur tot 22.00 uur

op 02-03-2022 om 19:30 uur in Prinsenkwartier en online

De openbare ruimte is dé plek voor spelen, bewegen én ontmoeten. Dat geldt voor onze rijke binnenstad met al zijn winkels en horeca, maar even zo goed voor woonwijken. Maar hoe kunnen we deze publieke ruimten nog aantrekkelijker maken voor alle type gebruikers?

Begin februari hebben studenten van de TU Delft, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland verschillende ideeën uitgewerkt voor de openbare ruimte in de wijk Tanthof. In verschillende teams hebben de studenten onderzocht hoe bestaande of nieuw te ontwerpen routes kunnen worden voorzien van ‘halteplaatsen’. Plekken waar men even kan uitrusten, kan rondkijken en een praatje kan maken met andere bewoners.

Tijdens deze bijeenkomst van Delft Design worden deze ontwerpschetsen kort toegelicht en gaan we graag met u en onder andere Tako Postma (stadsbouwmeester van Delft), Maurice Harteveld (onderzoeker Design of Public Spaces, TU Delft), Ben Kuipers (landschapsarchitect) en Flip Krabbendam (architect) in gesprek over de randvoorwaarden van succesvolle openbare ruimte.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten en het bekijken van de verschillende ontwerpen. Dit onder het genot van een hapje en drankje.

De challenge wordt georganiseerd door Delft Design in samenwerking met de City Deal Kennis Maken Delft, studievereniging POLIS en architect Flip Krabbendam.

Wil je de presentaties en dit debat bijwonen in het Prinsenkwartier, dan kun je je aanmelden via deze link

We volgen de (dan) toepasselijke richtlijnen van het RIVM.

Je kunt dit debat ook volgen via Zoom. Klik hier om online deel te nemen : Deelname via ZOOM


deel op sociale media