UITGESTELD ivm CORONAMAATREGELEN – Filosofie en economie: Gabriël van den Brink over Wat te doen aan ongelijkheden?

Vier alternatieven voor liefdadigheid

op 24-03-2020 om 20:00 uur uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Als er genoeg geld zou zijn om alle collectieve goederen voor iedereen in overvloed aan te bieden zou dat dan een zegen zijn? Zou een dergelijke overvloed een vorm van liefdadigheid zijn of is het iets anders en levert dit dan het goede op, en voor wie? Voor hen die dit alles niet in handen hebben, zij die mentale, geestelijke en fysieke problemen hebben? Om hier iets aan te doen heeft de overheid een oplossing voorgedragen: participatie, dit is jammerlijk mislukt. Gabriël van den Brink schreef daar een essay over: Moderne liefdadigheid. Daar draagt hij vier alternatieven aan: 1. Belastingbetaler krijgt meer te zeggen waar zijn geld aan besteed wordt; 2. Burgers die zich inzetten voor de samenleving worden financieel gecompenseerd; 3. Beleid zou vormen dat het past bij wat burgers voor elkaar doen; 4. De overheid betaalt burgers voor maatschappelijke activiteiten. Welke van deze alternatieven zal werken? Gabriël schreef vele boeken. Te noemen zijn: Ruw ontwaken uit de neoliberale droom en Waartoe is Nederland op aarde?

De cursus ‘Filosofie en economie’ bevat 11 bijeenkomsten, die ook los zijn te bezoeken. De bijeenkomsten vinden plaats van 21 januari tot en met 21 april 2020. De avonden beginnen om 20:00 uur en zijn steeds op dinsdag. De locatie is het Prinsenkwartier. Er is ruimte voor maximaal 50 cursisten. Met jouw bijdrage worden de onkosten gedekt. Wij vragen € 7,50 per bijeenkomst, € 60,- voor de hele reeks.

Wil jij meedoen? Meld je dan aan via info@prinsenkwartier.nl.
Je kunt het cursus bedrag overmaken naar NL24 RABO 0300 0138 33 tnv cooperatieve Prinsenkwartier. Wil je een avond komen: vermeld dan bij de betaling voor welke avond het is.

Lees hier meer over de cursus.


deel op sociale media