Panorama Delft

Hoe ziet Delft Panorama Delft?

op 30-10-2019 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft

Tijdens “Ons Delft” op 18 mei heeft het Panorama Nederland in het Prinsenkwartier gestaan en is dit door Daan Zandbelt gepresenteerd. Deze gelegenheid heeft het Prinsenkwartier samen met DelftDesign en TOPdelft aangegrepen om een Panorama Delft te initiëren als uitnodiging voor Delftenaren om hun visie, wensen, dromen voor de stad te verbeelden op een doek als Panorama met daarop het silhouet van de stad als referentie.

Op 25 mei is het Agathafestival van het Prinsenkwartier geopend door wethouder Martine Huijsmans door te starten met haar visie over Delft in het Panorama Delft, dat voor deze gelegenheid als panorama op het St. Agathaplein was neergezet. Dit trok direct veel aandacht en er werden bijzondere beelden ingevuld door jong en oud. Daarna heeft het Panorama Delft 2 weken in de Nieuwe Kerk in Delft gestaan. Het panoramadoek bleek hierna behoorlijk vol. Er is toen een tweede Panorama gemaakt dat daarna in OPEN heeft gestaan, waarna het resultaat op 4 september in het Prinsenkwartier is gepresenteerd.

Het Panorama Delft is als het ware een ‘kindje’ van het Panorama Nederland dat is ontwikkeld door het College van Rijksadviseurs, dat momenteel door Nederland trekt. Dit Panorama verbeeldt hoe Nederland eruit kan zien als wordt gekozen voor een gedurfde en samenhangende aanpak. Met als uitkomst een schoner, hechter en rijker land.
Kunnen we deze doelstellingen in de beelden op de beide doeken met het Panorama Delft herkennen? Welke aspecten zien we steeds terug en kunnen we achterhalen waarom? En wat kunnen we hiervan meenemen voor de Delftse omgevingsvisie?

Op 30 oktober willen we hierover met publiek van gedachten wisselen aan de hand van een thematische beelden presentatie van de panorama’s. Deze start om 20.00 uur in Prinsenkwartier. Na deze presentatie en vooraf bij de inloop zijn beide panorama’s te zien in de zaal naast de debatzaal. Vervolgens is de zaal aan het woord. Wellicht komen er nieuwe ideeën tevoorschijn.
We eindigen de avond met een paneldiscussie waarin een aantal mensen reflecteren op de bevindingen uit de zaal.

 


deel op sociale media