Stadsgesprek: Versterking lokale journalistiek

Mediafonds i.s.m. TOPdelft

op 18-10-2022 om inloop 19:30, aanvang 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Als u over de Beatrixlaan rijdt, dan ziet u daar al een aantal maanden grote buizen liggen. Waar zijn deze eigenlijk voor? Hebben ze iets te maken met een aardwarmteproject in Delft? Zo ja, wat betekent dit voor de inwoners van Delft?
Wat is de stand van zaken op de woningmarkt in Delft? Waarom vinden gezinnen zo moeilijk een woning? Wat zijn de woonbehoeften van studenten? Worden in Delft eigenlijk wel de goede woningen gebouwd?
Twee voorbeelden van actuele en complexe zaken die elke burger van Delft aangaan. Hoe zorgt u dat op de hoogte blijft van belangrijke gebeurtenissen en veranderingen in de stad? En waar vindt u de achtergrondverhalen die de verschillende kanten van de medaille belichten?

Delftenaren verdienen goede journalistiek.
Hiervoor is lokale kwaliteitsjournalistiek belangrijk. Journalisten die, in onafhankelijke media, net wat dieper graven dan de dagelijkse actualiteit en zo inwoners van Delft kunnen informeren over wat er leeft en speelt in de stad. Mediafonds Delft zet zich sinds 2021 in om de lokale journalistiek over ingrijpende en belangrijke gebeurtenissen in de stad te verbeteren. Het fonds financiert journalisten die hierover willen schrijven, of een podcast of een documentaire willen maken.

Praat mee!
Tijdens dit stadsgesprek gaan burgers, journalisten, mensen werkzaam in de media, politici, e.a. met elkaar in gesprek over hun ideeën om de lokale journalistiek te versterken en te verbeteren. Want goede lokale journalistiek versterkt het lokale bestuur en dat is in ieders belang.

Goede journalistiek zorgt niet alleen voor de broodnodige achtergrondverhalen, het versterkt ook het lokale bestuur. En dat is in ieders belang!

Op het programma onder andere Geertjan Lassche, filmmaker en onderzoeksjournalist, bekend van het Corona-vlog-magazine _Frontberichten_.Geertjan weet als geen ander hoe belangrijk het is om een onderwerp van verschillende kanten te belichten! Op deze avond vertelt hij ons meer over zijn drijfveren en aanpak.
Frederique de Jong, podcastmaker bij Follow the Money, is de gespreksleider van deze avond.

Dinsdag 18 oktober, inloop 19.30u.
Bijwonen van het stadsgesprek is gratis, maar aanmelden is verplicht i.v.m. beperkte ruimte.

Het stadsgesprek is een initiatief van Mediafonds Delft en TOPdelft en wordt geleid door Frederique de Jong, podcastmaker bij Follow the Money.

Let op: deze activiteit is op DINSDAGavond 18 oktober.

Aanmelden
Bijwonen van deze bijeenkomst is gratis, maar registreren is verplicht i.v.m. beperkte ruimte. Wees er dus snel bij!
Tickets kunnen besteld worden via https://pretix.eu/TOPdelft/journalistiek/

Toegankelijkheid lezingenzaal
Dit TOPdelft stadsgesprek wordt georganiseerd in de lezingenzaal op de eerste verdieping van het Prinsenkwartier. Er is een kleine lift aanwezig, hier past echter geen scootmobiel in. Indien nodig kunnen wij u begeleiden bij het gebruik van deze lift en zorgen voor een eventuele overstap van scootmobiel naar rolstoel. Als u hiervan gebruik wilt maken, vragen wij u dit te melden door een mail te sturen aan info@topdelft.nl.


deel op sociale media