The Tec Factory aan de Schie, initiatief met perspectief?

Met Frans van der Meijden, Peter de Vreede, Peter de Bruijn en anderen

op 19-06-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft

The Tec factory gaat maakindustrie in Delft stimuleren’. En: ‘Schiehallen worden een broedplaats van innovatie’. Twee koppen in Delft op Zondag die nieuwsgierig maken. Het stadmakerspodium van TOPdelft biedt het podium aan de initiatiefnemers van The Tec Factory om hun plan te vertellen: Frans van der Meijden, manager van de TU Dreamhall, en Peter de Vreede en Peter de Bruijn van Fieldlab Smart, Safe & Resilient Mainports. Hoe is het initiatief ontstaan? Waarom is gekozen voor de locatie van de Schiehallen? Wie hebben zich bij het initiatief aangesloten? Wat zijn de perspectieven? Is het mogelijk om wonen en werken aan de Schie te combineren? Wat is de regionale betekenis van het initiatief?

Het initiatief van The Tec Factory komt voort uit ruimtegebrek in de Dreamhall van de TU, waarin een tiental studententeams aan hun projecten werken, zoals de Nuna zonneauto. Er bleek ook behoefte aan maakfaciliteiten voor beginnende bedrijven. The Maker Space, het machinepark, vormt het hart van The Tec Factory. Daarnaast is er een Community Space, een ontmoetingsruimte voor gebruikers, en een Rental Space, eigen werkplekken voor gebruikers. Het plan heeft een verder reikend perspectief: Bèta City. In dit perspectief is er ook ruimte voor HighTechCentreDelft (HTCDelft) een initiatief vanuit het MBO en de Bèta Factory, een initiatief van de Haagse Hogeschool.

Na de inleidingen van de initiatiefnemers zullen ook anderen hun licht laten schijnen over dit initiatief: Marcel van Wijk van HTCDelft en Mick Eekhout van Maakbedrijf Octatube. Marcel van Wijk vanuit het perspectief van het MBO-onderwijs en Mick Eekhout vanuit ondernemersperspectief. Daarnaast zal Gilbert Bal vertellen over zijn verkenning voor Bedrijvenkring Schieoevers naar de behoeften van de maakindustrie. En uiteraard is er in de discussie volop ruimte voor inbreng van anderen.

Aanmelding voor de bijeenkomst is niet nodig en de toegang is gratis.


Deze activiteit valt onder het thema Stadmakerspodium.


deel op sociale media