Stadsgesprek TOPdelft met ondernemers in Delft

Stadsgesprek op locatie

op 25-04-2018 om 20:00, inloop v.a. 19:30 uur in LET OP: Festo, Schieweg 62, Delft

In de serie stadsgesprekken laten we nu de ondernemers van Delft aan het woord. In dit stadsgesprek geven ondernemers hun visie op de ontwikkeling van Delft en gaan we daarover in discussie. Hiermee reageren zij op de oproep van Theun Baller van de TU Delft aan ondernemers om met elkaar een actieplan te maken, net als de ondernemers in Eindhoven in de jaren ’90 dat deden. Het zijn bij uitstek de ondernemers die voor economische groei zorgen.

Wat hebben ondernemers Delft te bieden? Waar hebben zij behoefte aan? Wat zijn hun stippen op de horizon? Wat is hun bijdrage aan de agenda voor de ontwikkeling van Delft? Het stadsgesprek van 25 april biedt de mogelijkheid voor ondernemend Delft om aan te geven op welke wijze zij de Triple Helix verder wil invullen.

Volgens Theun Baller moet zo’n actieplan door ondernemers getrokken worden, niet door politici, niet door de bestuurders van de universiteiten. Die politici hebben ondertussen wel een aantal piketpaaltjes geslagen. In de laatste gemeenteraadsvergadering is aan het college van B en W gevraagd om ruim baan voor de maakindustrie en om een stadsbrede afweging van het toevoegen van arbeidsplaatsen en woningen.

De verbinding tussen TU en gemeente heeft vorig jaar een forse impuls gekregen met de uitwerking van het convenant tussen beide partijen. Daarbij is wel benadrukt dat de verdere ontwikkeling van het ecosysteem van kennis en economie niet kan zonder het bedrijfsleven.Deze activiteit valt onder het thema Stadsgesprekken.


deel op sociale media