Aquabots in de Delftse grachten

maak kennis met Kroboot 2, Roboboot en ontwikkeling RoboHouse

op 31-01-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Hoe komt een varend prototype vanuit de minor Robotica naar de Delftse gracht? Maak kennis met de Kroboot 2. Deze autonoom varende robot kan vroegtijdig kroos opsporen en vernietigen. Momenteel is het TU Delft-team nog in volle vaart aan het bouwen, testen en ‘tweaken’. Waar het team en de Kroboot eind januari staat delen zij met ons. Daarnaast komt het team van Trident vertellen over hun Roboboot. En er opent in 2018 een RoboHouse. Martin Klomp is de coördinator van de minor Robotica en vertelt over dit initiatief.

Kroboot
Te veel kroos is slecht voor de flora en fauna onder water. Door te weinig zonlicht overleven de plantjes en vissen het niet. Daarnaast blijkt uit het aantal meldingen dat inwoners kroos ervaren als overlast. Vorig jaar is de eerste versie van Kroboot gemaakt tijdens de minor Robotica van TUDelft als opdracht voor het project Robots in de stad van TOPdelft i.s.m. het Hoogheemraadschap Delfland. Er bleek veel interesse in een doorontwikkeling van de Kroboot. Het Hoogheemraadschap heeft een nieuwe opdracht gegeven aan een nieuw team. Zij zijn aan de slag gegaan met de nieuwe opdracht en hebben de ervaringen en tips van het vorige team verwerkt in het huidige ontwerp.
De ontwikkelingen van de Kroboot zijn te volgen via Facebook en Twitter.
Roboboot (Trident)
Klant: Damen Shipyards
Deze autonome boot, Trident gedoopt, moet in 2018 mee gaan doen aan de Roboboat Competition in Florida (VS). Het doel van het team is om een boot te creëren die zelfstandig kan varen en daarnaast zelf acties kan uitvoeren. De boot moet bijvoorbeeld in staat zijn om aan- en af te meren, obstakels te vermijden en zo snel mogelijk poorten te passeren. Het project draagt bij aan de toekomstige ontwikkeling van volledig functionele autonome schepen.
RoboHouse
In het RoboHouse kunnen de maakindustrie en innovatieve organisaties ontdekken wat de mogelijkheden zijn die cognitieve robotica biedt. Daarnaast kunnen ze hun eigen applicaties ontwikkelen en testen in een industriële omgeving. Het RoboHouse zal in 2018 haar deuren openen. Gesitueerd op de campus van de TU Delft biedt het RoboHouse een directe toegang tot het onderzoek van het Robotica Instituut en industriële partners zoals ABB en Festo. Voor meer info: http://www.robovalley.com/robohouse/
Op donderdag 18 januari van 15 tot 17 uur zijn de teams van Kroboot en Trident aanwezig bij de demo-dag van de minor Robotica in Science Centre Delft en op woensdagavond 31 januari om 20 uur presenteren zij hun project in TOPdelft in het Prinsenkwartier.


Deze activiteit valt onder het thema Stad van technologie.


deel op sociale media