Architectuurcafé: 20 september 2022 Kop van de Buitenhof keert naar Delft Centrum

Architectuurcafé - DelftDesign en Stadsbouwmeester

op 20-09-2022 om 19:30 inloop uur in Prinsenkwartier

Urhahn stedenbouw en strategie heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor de Kop van de Buitenhof, de noordzijde van de Buitenhof aan de Westlandseweg en Beatrixlaan. Op deze plek komen veel opgaven samen: wijkverbetering, vernieuwing van stedelijke zorgfuncties (zoals het revalidatiecentrum en scholen), woningbouw en duurzame openbare ruimte.

In de Architectuurcafé van DelftDesign presenteert Urhahn de stand van zaken en gaan we in gesprek over de kansen voor de Buitenhof. De volgende stap na het stedenbouwkundig plan is het maken van een beeldkwaliteitplan voor de bebouwing en de openbare ruimte. Hierover gaan we graag met Delftse ontwerpers in gesprek. Hoe ziet een natuurvriendelijke straat eruit? Hoe zorgen we dat met een laag beheerniveau aantrekkelijke openbare ruimte ontstaat? Welke rol speelt kleur in de vernieuwing? Welke rol speelt een revalidatiecentrum in de wijk?

Het Architectuurcafé vindt deze keer plaats op dinsdagavond (20 september 2022) op het vertrouwde Prinsenkwartier. Inloop vanaf 19.30 uur.

Architectuurcafé is een samenwerking tussen DelftDesign en de Stadsbouwmeester van Delft (Tako Postma) om te leren en kennis te delen rondom de ontwikkelingen van architectuur en stedenbouwkundig ontwerpen in en rondom Delft. Dit doen wij door enerzijds discussieavonden en gesprekken te voeren omtrent de laatste architectonische opgaves en ontwikkelingen in Delft (op de woensdagavonden) en excursies naar gerealiseerde projecten of projecten in aanbouw (op de vrijdagmiddagen).


deel op sociale media