Cursus Politiek en filosofie – 3) Overspannen democratie

Lezing van Gijs van Oenen

op 16-10-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

TOPdelft organiseert samen met het Prinsenkwartier een cursus filosofie en politiek. De cursus bestaat uit 11 lessen en bevat een aantal bekende sprekers. Er is plaats voor 50 deelnemers. Je kunt je opgeven voor de hele cursus (60 euro) of per lezing (7,50 euro). Opgeven via info@prinsenkwartier.nl

3. Overspannen democratie – Gijs van Oenen
Iedereen wil meer democratie, betere democratie, echte democratie. In Overspannen democratie stelt Gijs van Oenen juist dat we al op het toppunt van democratie zitten en hij onderzoekt de uitdagingen waarvoor de democratie staat in de toekomst.
Van democratie kun je nooit genoeg hebben – althans, dat zou je denken. Overspannen democratie laat zien dat deze overtuiging niet klopt. Het succes van de democratie keert zich namelijk tegen zichzelf. Door onze hoge verwachtingen ten aanzien van de democratie en van onszelf ontstaat een overspannen sfeer. Juist omdat we ‘alles uit de democratie willen halen wat erin zit’ wordt zij ons te veel van het goede en gaat zij ons opbreken. Gijs van Oenen onderbouwt deze controversiële gedachte met inzichten uit politieke theorie, filosofie en sociologie, maar ook uit de praktijk van politiek en bestuur. Gijs van Oenen schreef onder andere: Overspannen democratie; artikel juni 18: groene Amsterdammer.

Klik hieronder op de blauwe link voor het hele programma.deel op sociale media