Debatavond Nieuwe Omgevingswet

op 07-06-2016 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft

Op dinsdag 7 juni is er een debatavond over de nieuwe omgevingswet. Een wet waar iedereen vanaf 2018 mee te maken krijgt. Omdat je zelf een plan hebt voor een verbouwing, een evenement of een groot (bouw)project; of omdat je er in je buurt mee te maken krijgt.

De Omgevingswet bundelt de wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water en regelt daarmee het beheer en de ontwikkeling van de leefomgeving. Kortom: het stelsel van ruimtelijke regels wordt volledig herzien. De regels worden eenvoudiger en transparanter, de besluitvorming sneller. Er komt meer ruimte voor initiatieven en ook meer ruimte voor lokale afwegingen.

De overheid wordt pro-actiever en ook burgers en ondernemers krijgen meer ruimte en andere verantwoordelijkheden. Onder de Omgevingswet bijvoorbeeld moet bij een nieuw plan al vroeg in het proces met belanghebbenden worden samengewerkt. Dit vraagt van bewoners en bedrijven die iets willen veranderen in de leefomgeving dat ze actief gaan overleggen met hun buurt.
Tijd voor een toelichting en een goed gesprek over welke richting we in Delft opgaan met de Omgevingswet. De debatavond is samen met gemeente georganiseerd, de opbrengst wordt gebruikt voor de Delftse visie en strategie voor de implementatie van de wet.Deze activiteit valt onder het thema Toekomst van de stad.


deel op sociale media