Techniek & Dementie

Met Johan Molenbroek en Dick-Jan Zijda

op 14-11-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft

Samen met de afdeling Delft-Westland-Oostland van Alzheimer Nederland organiseert TOPdelft een aantal avonden over dementie. Deze avond gaat over hulpmiddelen die handig kunnen zijn voor mensen met dementie. Met bijdragen van:

Dr. Ir. Johan Molenbroek (Universitair Hoofddocent Industrieel Ontwerpen TU Delft)
Wat zijn bepalende factoren waarom een hulpmiddel al of niet succesvol is?
Wanneer wordt een hulpmiddel geaccepteerd en daadwerkelijk gebruikt?

Dick-Jan Zijda (E-Health Academie DEHA)
Voorbeelden van waardevolle technologische toepassingen, verteld door mensen met dementie en hun naasten. Er zijn heel veel ideeën, daarvan worden er enkele ontworpen en uiteindelijk is er misschien maar één succesvol. Waar ligt dat aan?

Johan Molenbroek kan uit zijn jarenlange ervaring putten om dit te verklaren en komt met veel aansprekende voorbeelden van hulpmiddelen voor ouderen die geslaagd zijn.

Een fabrikant kan wel vertellen dat iets handig is, maar we geloven dat pas echt als een tevreden gebruiker dat aan ons vertelt. Dick-Jan Zijda laat filmpjes zien, gemaakt met gebruikers zelf, van handige, betaalbare toepassingen in de praktijk.

Iedereen die te maken heeft met dementie in zijn directe omgeving, wordt van harte uitgenodigd om op deze avond aanwezig te zijn.

 


Deze activiteit valt onder het thema Wijken&Innovatie&Zorg.


deel op sociale media