Emphasize Me

door curator Laura Abbink

op 10-06-2015 om 20:00 uur in PrinsenKwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft

De definitie van filosoof René Descartes ‘Ik denk, dus ik ben’ lijkt nog erg relevant in de hedendaagse cultuur. Tevens komt er in de filosofie een andere bijzondere visie op persoonsidentiteit naar voren, namelijk dat deze niet bestaat. Nadenken over je identiteit, dat wat eigen is aan jou, is tevens nadenken over die van anderen en dat wat je onderscheidt van anderen.

De tentoonstelling ‘Emphasize Me’ gaat in op het ongrijpbare begrip identiteit aan de hand van enkele voorkomende kernwoorden in de kwestie; denken, lichaam en status. In de bij de tentoonstelling horende uitgave ‘Identity, a warm gun?’ wordt (on)mogelijkerwijs gereflecteerd op het begrip, de eigen identiteit en op identiteit versus het kunstenaarschap. Zoe Kate Reddy is uitgenodigd en de vrije hand gegeven om als “observator” op te treden en weerkaatsingen te geven op de expositie als geheel. In de opvolgende tentoonstelling in Kadmium zullen Zoe Kate Reddy en Laura Abbink elkaars rollen overnemen en het begrip identiteit vanuit een nieuw standpunt en in reactie op elkaar belichten.

De tentoonstelling is van 17 mei t/m 14 juni te zien in Kadmium, exposanten zijn Mette Sterre, Nishiko, Wouter Venema, Zoe Kate Reddy.


Deze activiteit valt onder het thema Kunst & Techniek.


deel op sociale media