Energiecafé #1 – Eenvoudig doen

M.m.v. Delft Energie Design (DED), Deelstroom Delft, We-all-Wheel

op 28-06-2017 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4 te Delft

M.m.v. Delft Energie Design (DED), Deelstroom Delft, We-all-Wheel

Wil je wel energie besparen, maar zie je door de aanbiedingen het bos niet meer? Of wil je bijgepraat worden over de nieuwste technieken van warmtepompen, zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen? Kom dan naar het Energiecafé.

Delft Energy Design vertelt hoe je zelf energie kunt besparen en hoe je anderen hiermee kunt helpen door energiecoach te worden. Deelstroom Delft vertelt over de nieuwe coöperatie om zonne-energie op te wekken op andermans dak. En We-all-Wheel praat je bij over het onderzoek naar elektrisch vervoer voor ‘the last mile’ in Delft-Zuid.

 

Onderwerpen:

Poptahof
DED zal een toelichting gegeven op het project Energie Coaches in de Poptahof. DED heeft daar een vijftal vrijwilligers opgeleid tot energiecoach, die hun directe buren informatie kunnen geven over energiebesparing. Hoe werken zij en hoe werkt deze aanpak? Ook zal DED bekend maken wanneer de volgende cursus tot energiecoach gaat starten. Die kunnen natuurlijk ook in andere buurten aan de slag om mensen te helpen energie te besparen.

 

DeelstroomDelft
Geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, maar wel geïnteresseerd in de opbrengst en milieuwinst? Investeer in het dak van een ander! Bijvoorbeeld het dak van het stadskantoor. DeelstroomDelft vertelt hoe dat kan en hoe je mee kan doen

 

The last mile van We-all-wheel
Hoe verplaatsen we ons zo duurzaam mogelijk binnen Delft? We-all-wheel werkt aan nieuwe alternatieven van vervoer voor ‘The last mile’ Als voorbeeld presenteren zij nieuwe elektrisch vervoer tussen Station Delft-Zuid en de Universiteit.


Deze activiteit valt onder het thema Delft E Design.


deel op sociale media