Energiecafé DelftEDesign: De bewoners in actie

Inspirerende voorbeelden uit Nederland en Canada

op 24-01-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

DelftEDesign opent de avond om 20.00 uur met een korte introductie over het werk van DED en de stand van zaken. Intussen zijn ca. 200 bewoners met DED in Delft actief, maar dat is niet genoeg. Hoe kunnen we meer mensen bewust en actief maken bij het besparen van energie? Want als je echt energie wilt besparen in bestaande woningen, begint dat met de bewoners ervan. Naast een oproep voor de gratis cursus Energiecoach, doet DED ook een oproep voor nieuwe ideeën voor Delft!

20.05 Anke van Hal, hoogleraar Nijenrode heeft als stelling: ‘Je zult de bewoner gelukkig moeten maken met iets anders dan verduurzamingsmaatregelen. Iets waar ze daadwerkelijk geluk aan ervaren. Alleen dan zijn bewoners bereid de vaak minder aantrekkelijke energetische maatregelen voor lief te nemen.’ Ze  geeft voorbeelden uit Canada en Nederland ter inspiratie. Meer informatie over haar initiatieven is te vinden op www.homemates.nl

20.45 Mirjam van Bijnen, directeur van Stichting Piëzo, komt vertellen wat de stichting doet. Piëzo is inmiddels een organisatie met meer dan 1000 vrijwilligers, actief in Zoetermeer en Leiden.

21.00 Lianne Mack van de gemeente Leiden over de Leidse energie-aanpak en hun Warmte-visie.

21.20 gesprek met de sprekers en de zaal.

22.00 afronding.


Deze activiteit valt onder het thema Delft E Design.


deel op sociale media