Food for Happy Ageing

Serie 'wat food met je doet': Feike van der Leij

op 09-03-2022 om 19:30 inloop, aanvang 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Food for Happy Ageing – Toegespitst op ondervoeding bij ouderen, door Feike van der Leij

Feike van der Leij begon zijn loopbaan als lector Health & Food met een focus op healthy ageing: langer gezond blijven. Nu ligt de nadruk van zijn onderzoek op happy ageing. Wat bedoelt hij daarmee? “Zo lang mogelijk gezond blijven, maar wel blijven genieten. Voeding die lekker is moet gezond zijn en gezonde voeding moeten we lekker maken.” Maar hoe doe je dat? En hoe makkelijk is het voor ouderen om hier invulling aan te geven? Op 26 januari geeft Feike van der Leij een lezing over deze thematiek, waarbij onder andere smakelijke toepassingen van uienpulp de revue zullen passeren.

Over de serie ‘Wat Food met je doet’ Hogeschool Inholland & TOPdelft:

Voedsel, best belangrijk. En best lekker, meestal. Maar wat weten we er eigenlijk van? Bestaat er zoiets als ‘verstandig eten’, bijvoorbeeld naarmate je ouder wordt? Of een persoonlijk voedselprofiel? Hoe bepaal jij eigenlijk wat er bij jou op tafel komt? En hoe duurzaam wordt dat voedsel geproduceerd? Hoe wordt er gesleuteld aan ons voedsel en in hoeverre zijn we ons hiervan bewust? Een ding is zeker: er valt heel veel te vertellen over wat wij eten en de invloed daarvan op gezondheid en geluk. TOPdelft organiseert in de eerste helft van 2022 in samenwerking met Hogeschool Inholland een reeks lezingen en gesprekken over het hoe, wat en waarom van ons dagelijks eten.

Hogeschool Inholland is een actief speler in de wereld van voeding, voedingsmiddelen en voedselinnovaties. Met lectoren, docenten en studenten maken TOPdelft en Hogeschool Inholland in het voorjaar van 2022 samen een lezingenmenu dat is toegesneden op Delft en omstreken. TOPdelft nodigt bij elke lezing mensen uit de Delftse samenleving uit om te reageren op de gepresenteerde kennis en de geschetste trends van ‘local flavor’ te voorzien. En jij wordt uiteraard van harte uitgenodigd deze inzichten verder te bevragen. Voor iedere sessie is aanmelden verplicht. Kaartjes gratis te bestellen via: https://pretix.eu/TOPdelft/ygxqn/


deel op sociale media