Herstart cursus filosofie en economie

op 15-03-2022 om 20:00 uur uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Op 15 maart2022 wordt de lezingenreeks economie en filosofie hervat met een ‘recap’ van eerdere lezingen. Deze overzichtsavond wordt verzorgd door de initiatiefnemers Jan Brouwer en Rob Hundman.

Staat de economie en ons geldwezen, in de vorm van neoliberaal marktdenken op omvallen, of is zij sterker dan ooit? Staat zij werkelijk onder druk van ontwikkelingen in de ecologie, de alsmaar schever wordende verdelingen van inkomen en kapitaal. En laten we niet vergeten de verschuivende machtsverdelingen: meer macht voor een beperkt aantal bedrijven en personen en minder voor nationale overheden. Zijn dit autonome ontwikkelingen, zijn ze vast onderdeel van het ons bekende kapitalisme? Kan het anders? Ontstaat er een versterkte vorm van het kapitalisme zoals we dat kennen of komt er iets nieuws en is het einde van het kapitalisme in aantocht. Aan de hand van een aantal dilemma’s worden deze vragen in de filosofie reeks van TOP-delft onderzocht.

De reeks liep vanaf januari 2020 maar is in de coronacrisis even tot stilstand gekomen. Op 15 maart 2022 wordt de reeks weer hervat, met live bijeenkomsten in het Prinsenkwartier waar maximaal 40 mensen bij aanwezig kunnen zijn. De avonden beginnen om 20:00 uur en zijn steeds op dinsdag. Met jouw bijdrage worden de onkosten gedekt. Wij vragen €7,50 per bijeenkomst of €30,- voor de hele reeks vanaf lezing #6. (Deelnemers die al in 2020 zijn ingestapt betaalden €60,- voor de hele reeks van 11 lezingen).

De volgende avonden zijn gepland:
Zie agenda op www.topdelft.nl

Wil jij meedoen? Meld je dan aan via info@prinsenkwartier.nl. Er zijn al ca 30 deelnemers, er is dus nog plek voor maximaal 10 extra deelnemers (in verband met maximale capaciteit van de zaal). Aanmelden kan via info@prinsenkwartier.nl, graag aangeven of je eenmalig komt of de rest van de reeks wilt bijwonen. Je kunt het cursus bedrag overmaken naar NL24 RABO 0300 0138 33 tnv cooperatie Prinsenkwartier. Wil je een avond komen: vermeld dan bij de betaling voor welke avond het is.

De ingang van de zaal is vanaf dit jaar in het midden van het pand en er is een eigen bar. De Barbaar is ‘s avonds gesloten.


Deze activiteit valt onder het thema Politiek en filosofie.


deel op sociale media