James Kennedy: Delft, duurzaam verbonden stad

6e Hugo de Groot lezing 2023

op 24-05-2023 om 20:00 uur uur in Nieuwe Kerk, Markt, Delft

James Kennedy is hoogleraar Moderne Nederlandse Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Door zijn wereldwijde blik weet hij als geen ander hoe lastig het is om veranderingen in de samenleving goed voor elkaar te krijgen. Hoe deden we dat vroeger? Hoe doen we dat nu? Hoe krijgen we iedereen mee?

De toegang tot de lezing in de Nieuwe Kerk is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, via aanmelding-hugodegroot@delft.nl

Programma:

19.00 uur Inloop met koffie en thee. Er zijn informatie-stands waar mensen vertellen hoe zij van Delft een meer duurzame stad willen maken, u kunt Hugo de Groot ontmoeten en de kerk bezichtigen.

20.00 uur Aanvang lezing na welkom en inleiding door Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft.

21.00 uur Publieksgesprek met James Kennedy.

22.00 uur Afsluiting met aansluitend een drankje en hapje.

De Hugo de Grootlezing is een tweejaarlijkse lezing in de Nieuwe Kerk in Delft. De lezing ontleent zijn titel aan Hugo de Groot, invloedrijk Europees denker uit de 17e eeuw. De lezing inspireert tot het meedenken over de stad Delft als verbonden stad. Zie ook www.hugodegrootlezing.nl

De Hugo de Grootlezing is een gezamenlijk initiatief van de Raad van Kerken Delft, TOPdelft, Platform Delftse Bruggen en de gemeente Delft. Deze 6e Hugo de Grootlezing is mede mogelijk gemaakt door de organisatie Oude & Nieuwe Kerk Delft.


Deze activiteit valt onder het thema Stadsgesprekken.


deel op sociale media