Lezing: iGod

door Willemijn Dicke

op 07-02-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Willemijn is bestuurskundige. Ze werkt als Secretaris Generaal voor IDEA League, een netwerk van 5 Technische Universiteiten in Europa, waaronder ook TU Delft. Verder werkt ze als onafhankelijk consultant. Ze was columnist bij het AD en schreef meerdere boeken. iGod is haar meest recente (science fiction) roman, die ze samen met prof. dr. Dirk Helbing schreef. In iGod beschrijft ze wat er kan gebeuren als de huidige trends over de verwachte almacht van de computer zich voortzetten. George Orwell kon destijds niet bevroeden wat er met computernetwerken mogelijk is.

Dirk Helbing  is Professor of Computational Social Science bij de vermaarde technische universiteit ETH Zurich. In January 2014 ontving hij een eredoctoraat van de TU Delft. Hij werkt ook als hoogleraar bij de TU Delft aan de faculteit Technologie, Bestuur en Management, waar hij aan het hoofd staat van de PhD school ‘Engineering Social Technologies for a Responsible Digital Future’.

Deze lezing is onderdeel van de cursus Filosofie en Religie, maar ook – gratis – los te bezoeken.  Meer informatie over de hele serie lezingen op http://www.prinsenkwartier.nl/filosofie-en-religie-10/


Deze activiteit valt onder het thema Techniek en samenleving.


deel op sociale media