Speeddate studenteninitiatieven

Voor iedereen: ontmoeten, ervaringen uitwisselen en samenwerken rond verschillende studenteninitiatieven

op 21-11-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft

Betere Buren, dat willen de stad Delft en de TU Delft worden. Verschillende studenteninitiatieven laten zien hoe dat kan. Om de samenwerking van studenten en Delftse maatschappelijke organisaties te bevorderen organiseren Studenten Vrijwilligerswerk Delft en TOPdelft een speeddate voor geïnteresseerde Delftenaren en Delftse maatschappelijke organisaties met deze studenteninitiatieven. Door elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen kan iedereen van elkaar leren en kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan. De speeddate zal plaatsvinden op 21 november. Het programma start om 20:00 uur en na een korte toelichting volgen diverse rondes speeddaten. Na afloop is er tijd voor een borrel waar verder kan worden doorgepraat over de mogelijkheden van de verschillende studenteninitiatieven.

Initiatieven die onder andere besproken worden, zijn:

Engineers 4 Refugees
Heart to handle
SHS Delft (Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting Delft)
Buytendelft
Aangenaam (maatschappelijke commissie Sint Jansbrug)
Virgiel Doet (maatschappelijke commissie Virgiel)
Stichting Leven in Delft (maatschappelijke commissie DSC)

Over Studenten Vrijwilligerswerk Delft: Studenten in Delft organiseren jaarlijks veel eigen initiatieven om iets terug te doen voor de samenleving, maar vinden het lastig om aansluiting te vinden bij bestaande organisaties. Daarnaast zijn studenten vaak gebonden aan wisselende studieroosters en hebben ze het idee dat er voor vrijwilligerswerk vaste uren vereist worden. Dit terwijl er juist een hoop organisaties op zoek zijn naar flexibel inzetbare krachten.
Studenten Vrijwilligerswerk Delft biedt een koppelingsplatform voor studenten- en vrijwilligerswerkorganisaties. Voor studenten wordt het makkelijker om een overzicht te krijgen van het aanbod van vrijwilligerswerk. Daarnaast hebben organisaties een extra plek om zichzelf te laten zien. Door daarnaast actief aanwezig te zijn op de campus wil Studenten Vrijwilligerswerk Delft aan studenten laten zien wat zij kunnen betekenen voor de stad.


Deze activiteit valt onder het thema Stadmakerspodium.


deel op sociale media