Spoorzoeken in de spoorzone

Deelname is gratis en opgeven is niet nodig, aansluiten onderweg mag ook!

op 20-01-2018 om 14:00 uur in Vanaf Prinsenkwartier

Avontuurlijke Lezing: Spoorzoeken in de spoorzone door DelftDesign en WESD in het Prinsenkwartier

Delft Design organiseert een bijzondere bijeenkomst bij het Spoorzonefeest op 20 januari. Vanaf 12 uur zijn de geluiden uit de spoorzone in het Prinsenkwartier te horen en de verhalen te zien. Om 14.00 in de debatzaal staan we graag stil bij een aantal markante uitspraken die voorafgaand en bij de start van de uitvoering zijn opgenomen met visies over het project. Martine Muller keek er naar uit en Ton Voets vond het geen goed plan. Wat is er van geworden? Dat is de centrale vraag bij het SPOORZOEKEN dat daarop volgt. We gaan om 14.30 uur vanuit het Prinsenkwartier een stadsexpeditie “SPOORZOEKEN” maken en alle Delftenaren zijn welkom om mee te gaan. Zo zien we de nieuwe positie van Molen de Roos en vragen de molenaar wat hij er nu van vindt. Kapper Mienes, Einstein, de oude Sociëteit en het oude station, hoe staat het er allemaal bij? Ook kijken we eens goed naar het Bolwerk en de resten van de oude viaductpijlers. Natuurlijk gaan we rozen zoeken bij Koos de Roos en zijn we heel benieuwd naar de eerste nieuwe huizen in het Coenderskwartier.

We vragen iedereen foto’s te maken van wat opvalt en verzamelen de indrukken na afloop van de tocht om met de uitspraken van vroeger te kijken of het nu mooier is geworden.

Natuurlijk kan er van alles beter, wellicht kunnen we een mooie boodschap voor de volgende fase maken.

De serie ‘Leven aan het Spoor’ van de Werkplaats Spoorzone, WESD, zal iedereen inspireren anders te kijken, Spoorzoeken dus, en we hopen een aantal geïnterviewden mee te nemen op deze reis. We wandelen van 14.30 tot 15.30 om met koffie en thee in het Prinsenkwartier de bevindingen op te halen en met de belevers van het eerste uur te delen.

Ineke Hulshof en Jasper van Zwol zijn de moderatoren van deze middag.

Deelname is gratis en opgeven is niet nodig, aansluiten onderweg mag ook!

Voor het verdere programma van deze dag zie: https://www.feestindespoorzone.nl/


deel op sociale media