Stadsgesprek met de burgemeester en rector TU Delft

Met moderatoren Bert Slagmolen en Kim Huijpen

op 11-07-2018 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft

“Volgend jaar staan we hier weer.” Dat was de afsluitende uitspraak in het stadsgesprek van TOPdelft met burgemeester Marja van Bijsterveldt en TU-voorzitter, nu ook rector, Tim van der Hagen op 5 juli 2017 bij de presentatie van de uitwerking van het convenant tussen TU Delft en gemeente. Precies een jaar later gaan zij weer in gesprek met de stad. Daarbij ligt het accent op de verbinding tussen de TU Delft en de inwoners van de stad. Beide bestuurders vertellen over wat ze het liefst willen bereiken, wat er allemaal gebeurt en welke energie dit oplevert. Gaat het convenant leven? Kom luisteren en meepraten over hoe dit nog beter kan.

Centraal staan enkele korte pitches over voorbeelden van wat de gemeente en de TU Delft verstaan onder die verbinding. Die verbinding is georganiseerd in een programma rondom de pijlers Helpen & de Stad, Denken & de Stad en Onderzoeken & de Stad. De pijlers bieden ruimte aan vrijwilligerswerk door studenten en aan het inzetten van de denkkracht van studenten en onderzoekers in onze stad.
Afsluitend is er veel ruimte voor reacties op de pitches en interactie met de bestuurders. Zijn dit goede voorbeelden? Hoe komt de TU Delft bij de vragen en uitdagingen van de stad? Waar liggen belangrijke opgaven voor de betere versie van Delft? Wat kan er gebeuren om de inzet van de gemeente en de TU nog verder te verbeteren?

Klik hier voor het verslag en de samenvattende of de integrale video.

 

 Deze activiteit valt onder het thema Stadsgesprekken.


deel op sociale media