Stadsgesprek Woonvisie Delft

Stadsgesprek

op 14-09-2022 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft

Onderstaande activiteit heeft inmiddels plaatsgevonden. Het verslag vindt u hier

De gemeente Delft wil haar bestaande woonvisie (2016-2023) actualiseren. De wereld verandert snel en zeker de verlangens en behoeften wat wonen betreft. Bij wonen komt veel kijken. Denk aan een fijne buurt, de energietransitie en goede voorzieningen. Maar ook aan een schoon en veilige buurt en niet te vergeten een betaalbaar huis voor iedereen die nu al in Delft woont, of graag in Delft wil wonen. De gemeente is verantwoordelijk voor het opstellen van de woonvisie, maar doet dit graag samen met burgers en organisaties uit Delft en de regio.

Deze zomer zijn er door RIGO in opdracht van de gemeente Delft gesprekken georganiseerd met diverse organisaties uit de stad. Ook heeft RIGO onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen op de woningmarkt. Wie wonen er in Delft over tien of twintig jaar, welke leeftijd hebben de bewoners dan en hoeveel woningen zijn er dan nodig en van welk soort? Er wordt ook onderzocht wat er nu goed gaat en wat nog beter kan. Wat zeer belangrijk is te horen van Delftenaren hoe zij denken over goed en fijn wonen. Wat ervaren zij, wat willen de Delftenaren?

Daarom organiseren TOP Delft en de gemeente op 14 september a.s. hierover een stadsgesprek in het Prinsenkwartier, St. Agathaplein 4 Delft, aanvang 20.00 uur. Uiteraard wordt u tijdens het stadsgesprek geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek tot dusver en over de landelijke en regionale afspraken waar Delft al aan gebonden is. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek gaan over wat er in Delft nodig is om aan de huidige en toekomstige woningbehoefte te voldoen. Het gesprek wordt gemodereerd door een onafhankelijke gespreksleider Sandra Kensen.

Praat u mee?

Aanmelden
Toegang is vrij, inloop vanaf 19:30 uur. Aanmelden is verplicht: U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Toegankelijkheid lezingenzaal
Dit TOPdelft stadsgesprek wordt georganiseerd in de lezingenzaal op de eerste verdieping van het Prinsenkwartier. Er is een kleine lift aanwezig, hier past echter geen scootmobiel in. Indien nodig kunnen wij u begeleiden bij het gebruik van deze lift en zorgen voor een eventuele overstap van scootmobiel naar rolstoel. Als u hiervan gebruik wilt maken, vragen wij u dit te melden door een mail te sturen aan info@topdelft.nl.Deze activiteit valt onder het thema Stadsgesprekken.


deel op sociale media