UITGESTELD i.v.m. CORONAMAATREGELEN – ‘Together’: Langer & Weer Thuis

(nieuwe datum wordt hier tzt bekendgemaakt)

op 01-04-2020 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft

Delftenaren die zorg nodig hebben blijven langer thuis wonen of gaan weer thuis wonen. Wat is er hiervoor nodig in de verschillende wijken van Delft?
De gemeente, zorginstanties en corporaties hebben hierover met elkaar afspraken gemaakt. Wat is er eigenlijk afgesproken? En wat willen en kunnen bewoners zelf doen? Welke aandacht en zorg geven zij elkaar? Komt er een oplossing voor het tekort aan betaalbare woningen voor ouderen om door te stromen? Zijn er voldoende ontmoetingsplekken en voorzieningen in de buurt? Komt er een antwoord op de groeiende vraag naar collectieve woonvormen?

Tijdens dit stadsgesprek verkennen we welke rol de bewoners spelen. Hoe zien zij de opgave en wat is nodig om succes te boeken?
De avond begint met een korte toelichting en discussie over het programma Langer en Weer thuis wonen en het onderzoeksrapport van Companen. Mirjam Kleijweg, voorzitter van TOV (Thuis Onder Vrienden) vertelt aansluitend over haar ervaring met dit ouderinitiatief voor een collectieve woonvoorziening die gerealiseerd is in de Spoorzone. Tot slot bespreken we aan verschillende gesprekstafels wat nodig is om goed thuis te kunnen wonen. Wonen is meer dan alleen een dak boven je hoofd.

Deze avond is de start van het programma “Together” waar we aandacht geven aan collectieve woonvormen. Wat zijn de ervaringen en wensen met collectieve woonvormen. Wat is nodig om meer aanbod te krijgen? We laten ons inspireren door de tentoonstelling “Together” die van 10 september tot 10 december plaatsvindt in het Arsenaal.
Het programma wordt georganiseerd door TOPdelft en de Adviesraad Sociaal Domein Delft.


Deze activiteit valt onder het thema Wijken&Innovatie&Zorg.


deel op sociale media