Verbindende kunst in de Buitenhof

Met Youp van der Weijde van NOBIS Delft olv Glenn Weisz van Canidream

op 26-02-2020 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4, Delft

Hoe verbind je inwoners van de Delftse wijk Buitenhof met elkaar én met de stad? In dit stadsmakerspodium staat een bijzonder initiatief in de Buitenhof centraal. Een groep studenten is bezig om in de Delftse wijk Buitenhof een grootschalig sociaal kunstproject te realiseren, met als doel de buurt te vervrolijken en de ware identiteit van Buitenhof te laten zien. De mooie, bijzondere en leuke kant van Buitenhof wordt nu namelijk vaak over het hoofd gezien.
De groep wil daarmee de bestaande stigmatisering van de wijk doorbreken. Deze stigmatisering is niet alleen een probleem in Delft, maar over de hele wereld en door heel Nederland bestaan er van dit soort wijken. Hoe gaan anderen hiermee om en wat kunnen de studenten hiervan leren? Kunnen de studenten methodes uit andere wijken toepassen in Delft? De groep NOBIS, Latijn voor ‘voor ons, door ons’, wil door middel van kunst de waardering van bewoners voor de wijk vergroten. Deze kunst willen zij samen met de bewoners maken om het echt iets van de bewoners te laten worden. Het motto voor ons project is: “Samen is het antwoord”.
De groep is bezig draagvlak in de wijk te creëren, heeft steun van woningbouwvereniging Woonbron en de gemeente Delft en is op dit moment bezig steun te verkrijgen van sponsors. Ze willen ook graag de stad bij dit initiatief betrekken.

Zie voor meer informatie: https://nobisdelft.nl/img/verslag_nobis.pdfDeze activiteit valt onder het thema Stadmakerspodium.


deel op sociale media