Stadsgesprek met burgemeester en rector TU Delft, over de impact van corona

Onder leiding van Kim Huijpen en Wolter Smit

op 08-07-2020 om 20:00 uur in Online

Dit stadsgesprek terugkijken kan via deze link

Op 8 juli 2020 gaan burgemeester Marja van Bijsterveldt en rector TU Delft Tim van der Hagen weer in gesprek met de stad, dit keer over de impact van de coronacrisis. De impact van deze crisis is groot op de TU en op de stad. Hoe zijn gemeente en TU Delft samen opgetrokken in hun acties tegen corona? Waar hebben de burgemeester en de rector zich de afgelopen maanden het meeste zorgen over gemaakt? Hoe verwachten de burgemeester en de rector dat Delft/de TU Delft er over een jaar uit zullen zien? Hoe was het samenspel van TU en stad tijdens de coronacrisis? Welke lessen voor de toekomstige samenwerking kunnen hieruit worden getrokken? Deze vragen komen aan de orde in een stadsgesprek dat TOPdelft samen met gemeente en TU Delft organiseert.
U kunt de bijeenkomst online volgen en daarbij ook vragen stellen via www.facebook.com/gemeentedelft. Voor mensen die geen facebookaccount hebben: Er is ook een YouTube livestream aangemaakt, deze is te zien op https://youtu.be/rvDO2_UKpn4. U kunt uw vragen (nu al) insturen via info@topdelft.nl.

De crisis leidde tot ingrijpende beslissingen en maatregelen. Onderwijs en tentamens zijn zoveel mogelijk online doorgegaan. Onderzoek en cruciale processen moesten zo goed mogelijk blijven lopen. Maar de campus raakte uitgestorven. En er waren natuurlijk zorgen over de eigen gezondheid en de gezondheid van ieders naasten. Samen met de stad is nagedacht over de organisatie van de ontvangstweek voor nieuwe studenten in september. ‘Omdenken’ was en is nodig. De crisis stimuleerde bovendien ook allerlei nieuwe initiatieven. Er is veel nieuw onderzoek van de TU Delft gestart die direct of indirect gelieerd is aan de coronacrisis en er waren ook veel studenteninitiatieven. Studenten van OperationAIR hebben binnen korte tijd een noodbeademingsapparaat voor coronapatiënten ontwikkeld. Oudere Delftenaren zijn verrast door studenten die hen een bloemetje, tompouce of mantelzorgpakket aan huis kwamen bezorgen.

De opzet van de avond is als volgt. De avond start met een gesprek van de twee moderatoren met de burgemeester en rector. Daarnaast komen initiatieven, zoals hierboven genoemd, aan de orde. De meeste tijd is ingeruimd voor de beantwoording van online vragen en reacties vanuit de stad.

Dit stadsgesprek terugkijken kan via deze link.Deze activiteit valt onder het thema Stadsgesprekken.


deel op sociale media